7 Ocak 2013 Pazartesi

Saçlar

   
          İnsan kanser olduğunu öğrenince ilk neden endişe duyar. Ölmekten? Acı çekmekten? Hayatının altüst olmasından? 
             Ya saçlar...
         Bir kadının en önemli parçasıdır saçlar. Onları uzatırız, sıkılır kestiririz. Siyaha ya da sarıya boyatırız. Kıvırır ya da düzleştiririz. Her saç modeliyle yeni bir kişi oluruz. Her saç rengini değiştirdiğimizde biz de bir parça değişiriz ve her şeye yeniden başlayabiliriz. Kemoterapiyle beraber saçlarımız elimizden kayar gider. Ben son ana kadar bekledim kestirmek için. İkinci kemoterapi küründen önce bir sabah elimi saçlarımda gezdirdiğimde her zamankinden fazla bir tutam saç kaldı. Tamam dedim işte vakit geldi. Soluğu kuaförde aldım.
        Meme kanserinde kullanılan kemoterapilerde maalesef saçlar dökülüyor. Kestirmek en iyi çözüm. Ne zaman kestireceğinize kendiniz karar verin. İster kemoterapiye başlamadan önce isterseniz de benim gibi fazlaca dökülmeye başladığında. Kestirdikten sonrası için başka zaman konuşuruz.
       İşin iyi tarafı kemoterapiniz bittikten sonra saçlarınız daha gür çıkıyor. Güzel saçlarınıza yeniden kavuşacaksınız. Biraz sabır...
                                                                                          

Sağlık ve sevgiyle kalın

2 yorum:

  1. Çok güzel bir konu bu... bir genel cerrahi uzmanı olarak hastalarım bana sorduğunda"Ne zaman saçlarımı kestirmem gerek"diye, ben bile cevaplamakta güölük çekiyorum. Bu hastalığı yaşamış ve yenmiş birisi olarak bu konuya deyinmiş olmanız ve yorumlarınız harika.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Dr.Ata Bey :)

    YanıtlaSil