27 Şubat 2013 Çarşamba

Akupresür (Parmakla Akupunktur)



Akupresür (Parmakla Akupunktur) ile Kendi Kendinize Yardım Edin

Akupresür, akupunkturun iğnesiz şekilde sadece parmaklarınız ile kendinize uygulayabileceğiniz bir metodudur. Vücudumuz üzerindeki değişik basınç noktalarının farklı organlar ile iletişimi bulunmakta olup bu noktalara uygulanacak yumuşak bir basınç kanserin bazı semptomlarını hafifletebilmenizi sağlar.

* 1- Hançersi (Xiphoid) Proses
Kaburgaların göğüs kemiği ile birleştiği noktaya uygulanır. Parmaklar ile yapılan dairesel hareketlerin birçok kanser hastası üzerinde rahatlatıcı etkiye sahip olduğu belirlenmiştir.

* 2- Abdominal Masaj
Tüm karın bölgenize sağdan sola doğru losyon (örneğin; badem yağı veya kayısı çekirdeği yağı) uygulayınız. Aynı zamanda göbek deliğiniz etrafında da dairesel hareketler ile parmağınızı gezdiriniz. Bu masaj tüm vücudunuzu yatıştıracaktır.

* 3- Basınç Noktası: Perikardiyum 6
Bu noktağı el bileğinin bağ dokuları arasındadır. Avuçiçi bitiminizden üç parmak boyu kadar mesafeyi ölçerek bu noktaya dakikalar boyunca orta şiddette basınç uygulayınız yada daha şiddetli olarak dairesel darbeler uygulayınız. Bu işlem ağrı, bulantı, endişe, uykusuzluk ve nefes darlığı gibi problemlerinize yardımcı olacaktır.

* 4- Basınç Noktası: Kalın Bağırsak 4
Başparmağınız ve işaret parmağınız arasındaki kasa uygulanacak masaj bağırsak aktivitenizi uyaracaktır. Tedaviye bağlı kabızlık problemlerini azaltmak için tavsiye edilmektedir.

* 5- Basınç Noktası: Böbrek 1
Lokasyonu ayağımızın orta kısmındadır. Bu noktaya masaj uygulamak için ayak tabanı yerde bulunan bir tenis topu üzerinde yuvarlanır. Halsiz hissettiğnizde enerjinizi arttırıcı ve kaygılarınızı azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

Kaynak: Self-Help With Acupressure, Cancer Council Practical Support Information, Sept.2011


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder